"ŞASE COMPANII STRĂINE VOR PRIMI 621 MILIOANE LEI DE LA BUGET; CIOLOS FINANTEAZA MULTINATIONALELE SI IGNORA ANTREPRENORII AUTOHTONI"-BURSA

Share this
Marti, 30/08/2016

* Blănculescu: "Ajutorul de stat - una dintre măsurile cu cele mai bune rezultate”

 "Ajutorul de stat este una dintre măsurile care au înregistrat cele mai bune rezultate, prin investiţiile realizate, tehnologiile dezvoltate, crearea de forţă de muncă etc.", susţine consultantul economic Ionel Blănculescu.

La rândul său, Ionel Blănculescu susţine că acţionariatul nu reprezintă un criteriu în baza căruia firmele să obţină ajutor de stat. "Dacă îndeplinesc condiţiile, atunci şi companiile 100% româneşti pot obţine ajutor de stat. Nu contează tipul acţionariatului. De altfel, sunt firme autohtone cu acţiuni în societăţi off shore", ne-a spus domnia sa.

*  Blănculescu: "Dacă am fi acceptaţi în zona euro, atunci am înşela din nou aşteptările europenilor, ca acum aproape zece ani”

 Sunt şi specialişti care îi dau dreptate domnului Isărescu.
     Consultantul economic Ionel Blănculescu întăreşte afirmaţia că am intrat în UE nepregătiţi, explicându-ne: "Într-adevăr, România nu a fost pregătită în 2007 să intre în UE, dar a intrat. Guvernele din perioada 2000-2004 au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să se compatibilizeze procedural, prin preluarea cadrului legislativ. Guvernele din 2000-2004 au făcut tot ceea ce a depins de ele pentru implementare legislativă, iar Guvernul 2005-2007 a făcut tot ce a putut pentru pregătirea intrării efective în UE. 
     Vorbim de aceeaşi situaţie ca cea prezentă, în care România este nepregătită să adere la zona euro, din motive legislative, de convergenţă nominală şi reală.
     Dacă şi în 2007 aplicam acelaşi comportament ca astăzi, spunând că nu suntem pregătiţi pentru aderare, atunci nu am fi intrat în UE. Dar conducerea de atunci şi-a asumat acest risc să aderăm la un club elitist".
     Domnul Blănculescu este de părere că preţul plătit pentru faptul că am intrat nepregătiţi în Uniunea Europeană este pierderea a miliarde de euro din fonduri europene, pentru că nu am avut create nici infrastructura şi nici forţa de muncă în vederea atragerii acestor bani. "Un alt preţ este reprezentat de fondurile cheltuite pentru orice fel de proiect ciudat, care nu aduce plus valoare", a completat specialistul.
     Cu toate acestea, decizia să aderăm la UE în 2007 a fost una favorabilă ţării noastre, dezvoltarea cât de cât a româniei datorându-se acestui pas important, conchide consultantul.
     În opinia domniei sale, problema este că nu suntem pregătiţi nici acum şi că, dacă am fi acceptaţi în zona euro, atunci am înşela din nou aşteptările europenilor, ca acum aproape zece ani. 

http://www.bursa.ro/sase-companii-straine-vor-primi-621-milioane-lei-de-...

Si un comentariu interesant al unui cititor:

    (mesaj trimis de ..... în data de 30.08.2016, ora 08:48)  

 Vedeti diferenta de atitudine si logica si analiza dintre Citu si Blanculescu. Primul caruia i se face sila si cand trece pe langa BNR ca n-are loc in piata de Mugurel si de alti comuinisti care ne conduc si al doilea care isi vede de afacerile lui si cam tot ce a zis si tot ce spune sunt lucruri care se confirma sau sunt echilibrate si reale, fara ura fara tipete si urlete. Toti vor sa vina lupii tineri infometati sa-i schimbe pe comunistii astia imbuibati care habar n-au cum merg pietele. Oare e bine? Vedeti ce caracter au astia tinerii incepand cu premierul MTO si terminand cu analistii financiari care sunt ca taximetristii in Bucuresti. Multi adica. Si care vorbesc nult si le stiu pe toate. Vedeti si primul comentariu despre Citu, eu as putea spune despre Lucica, sotuil lui Gorghiu mai cunoscut. Vedeti daca ne-ar ajuta. Nu stiu cum se face ca astia vocali preluati si citati de toata presa au si cele mai multe probleme sub o forma sau alta. Iar la rubrica "realizari" e nula na nula. 
 Inca de pe vremea lui Nastase se negocia aderarea la UE ca sa ne indepartam de rusi si UE era singura solutie. Sigur ca n-am fost pregatiti s-au fortat lucrurile, sunt decizii politice. Daca nu erau reguli stricte acum aveam si euro dar cu ce costuri si ce impact asupra vietii. Si normal ca a liberalizat si contul de capital pentru ca n-aveai cum sa intri. Ei au stiut ailalti au stiut asta e, ca si cu grecii si alte tari care au intrat mai mult sau mai putin pregatite. Plus ca cine-si mai aduce aminte, lumea habar n-avea ce e UE si ce inseamna intrarea in asa ceva. Dar toti voiau sa intram. Pentru multi asta insemna ca o sa avem banane si Pepsi la liber. Asa si carne de porc. Si cu toate astea suntem unde suntem pentru ca am intrat in UE. Desi s-a furat la greu.

[ răspunde la această opinie ]

http://www.bursa.ro/afirmatiile-lui-mugur-isarescu-atrag-reactii-critice-citu-mi-se-face-sila-cand-vad-ce-declaratii-...&s=banci_asigurari&articol=306031.html