Arhiva - 2014

Decembrie 3rd

ACŢIONARII UNORA DINTRE BĂNCI AR PUTEA CONTRIBUI CU BANI LA CAPITALIZAREA ACESTORA- BURSA

Miercuri, 03/12/2014

 Cinteză, BNR: "Banca Naţională va interzice băncilor care nu şi-au provizionat în proporţie de 90% expunerile pe companiile în insolvenţă să mai atragă depozite" 

Cinteză, BNR: "Banca Naţională va interzice băncilor care nu şi-au provizionat în proporţie de 90% expunerile pe companiile în insolvenţă să mai atragă depozite"

Noiembrie 19th

"UN PREŞEDINTE CU AFINITĂŢI DE DREAPTA POATE ÎMPIEDICA DERAPAJELE ECONOMICE"- BURSA

Miercuri, 19/11/2014

 Cristian Pârvan, AOAR: "Investitorii străini vin în ţara noastră în funcţie de interesele lor, nu de preşedintele ales"

 

     Prima aşteptare pe care mediul de afaceri o are de la noul preşedinte Klaus Iohannis, după ce acesta a fost ales în fruntea ţării, este încurajarea investiţiilor străine pe piaţa noastră şi a investiţiilor româneşti pe pieţele din afara ţării, atât în Uniunea Europeană, cât şi în afara ei, ne-a spus analistul economic Ionel Blănculescu.

Octombrie 27th

ADEVĂRUL DESPRE BĂNCI / TESTELE DE STRES ALE BĂNCII CENTRALE EUROPENE-BURSA

Luni, 27/10/2014
Nicolae Cinteza:" Subsidiarele romanesti ale bancilor testate nu au nicio problema"
Nicolae Cinteza:"Subsidiarele romanesti ale bancilor testate nu au nicio problema".

 Subsidiarele autohtone ale băncilor care au făcut obiectul testelor de stres nu au niciun fel de probleme, ne-a declarat, ieri, Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

Octombrie 24th

"THE INFORMATION THAT SOME BANKS WILL FAIL THE STRESS TESTS IS THE BEGINNING OF THE END"-BURSA

Vineri, 24/10/2014

 "Faith in the banking system is low any way; there are banks that people don't even go in anymore", says Ionel Blănculescu

Octombrie 23rd

"INFORMATIA CA UNELE BANCI VOR PICA TESTELE DE STRES REPREZINTA INCEPUTUL SFARSITULUI"- BURSA

Joi, 23/10/2014

"Încrederea în sistemul bancar este, oricum, scăzută; sunt bănci în care nici nu mai intră oamenii", susţine Ionel Blănculescu

 

"Încrederea în sistemul bancar este, oricum, scăzută; sunt bănci în care nici nu mai intră oamenii", susţine Ionel Blănculescu

CONFORM SURSELOR DIN PRESA STRĂINĂ

De la 11, până la 18 bănci nu vor putea trece testele de stres ale BCE *

Banca Centrală Europeană: "Orice supoziţie cu privire la rezultatul final al testelor ar fi o speculaţie"

Octombrie 17th

IN PERIOADA 20-21 OCTOMBRIE 2014 PARTICIP LA SUMMIT-UL UNIUNII EUROPENE AL EUROPEI DE SUD-EST LA JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL

Vineri, 17/10/2014

SUMMIT-UL UNIUNII EUROPENE AL EUROPEI DE SUD-EST - JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL

IN PERIOADA 20-21 OCTOMBRIE 2014 PARTICIP LA SUMMIT-UL UNIUNII EUROPENE AL EUROPEI DE SUD-EST LA JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL.

Octombrie 14th

PONTA, OFITER ACOPERIT TURCESCU VINE CU DOCUMENTE: O LISTA CU VICTOR PONTA SI MULTI ALTII -www.ziare.com

Marti, 14/10/2014

La scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, jurnalistul Robert Turcescu a publicat, luni noaptea, un document oficial, care se vrea a fi o noua sugestie referitoare la aceasta calitate a premierului Victor Ponta.

 Pe blog Robert Turcescu, sub titlul "Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii", publica un decret privind conferirea unor decoratii nationale in anul 2002 de catre fostul sef de stat Ion Iliescu.

"Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial, Partea I, anul XIV - Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Octombrie 10th

ZF LIFE-POVESTEA SCANDALULUI ROMPETROL. INTERVIU CU IONEL BLANCULESCU

Vineri, 10/10/2014

Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 9 octombrie, cu Ionel Blănculescu, analist financiar

Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 9 octombrie, cu Ionel Blănculescu, analist financiar, despre condamnările din cazul Rompetrol pentru cazul Repsol.

Octombrie 3rd

PLEACĂ LUKOIL DIN ROMÂNIA DUPĂ ANCHETA DE AMPLOARE DE CARE E VIZAT?-RFI

Vineri, 03/10/2014

Anchetă de amploare la rafinăria Lukoil : procurorii sunt pe urma unei presupuse evaziuni fiscale şi a unei spălări de bani care ar fi adus un prejudiciu total de peste 200 de milioane de euro statului.

Anchetă de amploare la rafinăria Lukoil : procurorii sunt pe urma unei presupuse evaziuni fiscale şi a unei spălări de bani care ar fi adus un prejudiciu total de peste 200 de milioane de euro statului. La RFI, analistul economic Ionel Blănculescu spune că suspiciunile pornesc în general de la un calcul simplu : cum poate o companie petrolieră cu cifre de afaceri mari să aibă un profit aproape de zero...

Septembrie 16th

DACĂ SITUAŢIA DIN ESTUL UCRAINEI NU SE VA REGLEMENTA ÎN MOD PAŞNIC - BURSA

Marti, 16/09/2014

"Economia noastră va fi tot mai influenţată negativ de conflictul din Rusia"

 

 

     *  (Interviu cu analistul economic Ionel Blănculescu)
     *  "Restricţionarea gazelor din Rusia îi afectează în mod direct pe oamenii simpli şi pe companii, multe dintre acestea având acţionariat rusesc"
     *  "Bail-in-ul este o formă ilegală şi neconstituţională de ajutor negru, similară, ca gravitate, banilor murdari"